Moje ime je Andrija Terzic

Ja sam Borac Umetnik Čovek

Prikaži ceo tekst Sakrij ceo tekst

Andrija Terzić (A.T.) je rođen u Užicu, 05. septembra 1980. godine. Nakon završene Užičke gimnazije (Prirodno-matematički smer) opredeljuje se da studira na Fakultetupolitičkih nauka Univerziteta u Beogradu. Nakon dve godine studiranja napušta Srbiju i život provodi u zemljama Evropske unije. Tamo nastaje njegov književni prvenac, roman, „Preko puta – istina“, koji objavljuje tek 2014. godine. Roman je trasirao put Terzićevom talentu. Štampan je te i naredne godine u preko 20 000 primeraka. Danas je tiraž prešao neverovatnu cifru od 82 000 primeraka. Promovisan je za godinu dana u više od četrdeset gradova širom Srbije i regiona: u Nemačkoj, Norveškoj, Švedskoj, Italiji kao i u Kini. Na premijeri romana, u Užicu, 22. oktobra 2014. godine, prisustvovalo je više od četiristo ljudi. Potpisao je 192 primerka i oborio rekord prodatih knjiga na jednoj promociji. Na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu 2014. godine, drugog dana, bio je najprodavaniji pisac. Mediji su se zainteresovali za Terzićev književni izraz, a i biografiju. Izlazak romana propratili su štampani i elektronski mediji regiona, a Terzić, pod pseudonimom A.T. za kratko vreme postaje jedan od najcitiranijih pisaca na internetu, sa preko 300.000 pratilaca (danas ga prati preko 700 000 pratilaca na skoro svim društvenim mrežama). Na Sedmom međunarodnom književnom festivalu „Dani prijatelja knjige“ u Rijeci i na Prvoj konferenciji kulturne mreže Jugoistočne Evrope u Zagrebu, romanu stižu prva književna priznanja. Na skupu malih izdavača u Srbiji „Preko puta – istina“ je proglašena za najtiražniju knjigu 2014. godine. Interesantno je da je debitantski roman „Preko puta – istina“ za kratko vreme ustalasao književnu javnost i prešao granice Srbije. Jedan od kurioziteta koji ga prati jeste organizacija promocije u Diplomatskom centru Pekinga, gde mu je ponuđena saradnja za kinesko književno tržište. Danas, roman „Preko puta – istina“ dostiže cifru od 82 000 primeraka. Broj promocija zaokružuje u Skoplju na neverovatnih 100.

Drugi roman „Plivač“ (izdavač GKC Užice) objavljen 12. juna. 2016. godine već dokazuje
Terzićevu establiranost među čitaocima. Prvi tiraž od 5000 primeraka je rasprodat u rekordnom roku, sedam dana, a „Plivač“ je već nakon šest meseci, krajem januara 2017. godine, izašao iz Evrope i predstavljen je ex-Yu dijaspori u Dubaiju o čemu su izvestili relevantni internet portali iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Roman je preveden na nekoliko jezika, bio je u najužoj konkurenciji za NIN-ovu nagradu kao i za prestižnu regionalnu Nagradu za književno stvaralaštvo „Mirko Kovač“. Roman „Plivač“ je danas dostigao brojku od 34 000 primerka.

 

Roman “Plivač” je ušao u konkurenciju za prestižnu regionalnu Nagradu za književno stvaralaštvo “Mirko Kovač”.

 

Jubilarnu 77. promociju romana obeležio je u prestonici Amerike – Vašingtonu, nekoliko dana nakon dve promocije u Čikagu. Pored pisanja, Terzić se oprobao i u glumi – u seriji „Ubice mog oca“ i u filmu „Zaspanka za vojnike“ reditelja Predraga Gage Antonijevića.
Andrija Terzić je zatim nastavio promocije u Americi (Majami, Njujork). Skoro pet godina je radio na trećem romanu „Ćerka sunca“.Vratio se iz Amerike i tokom 2021. godine počeo pripreme za izlazak svog prvog neautobiografskog romana. Terzić je rekao da se nazire odličan
scenario za još jedan film. On je jedan od pet producenata na svom filmu u nastajanju „The Swimmer“ čiji je scenario potpisao poznati holivudski scenarista Jay Frasco, a režiju Kirk Harris. Casting director je Valerie McCaffrey. Iznenadna smrt Andrijinog oca i kovid
pandemija pomerili su snimanje filma.

Pratite me:

Govor sa promocije romana Plivač

Pogledajte video sa prezentacije knjige "Plivač"

Moja prva rola u seriji Ubice mog oca

Možete pogleati klip iz TV serije "Ubice mog oca"

Moje Knjige

Knjige možete kupiti online, ili poručiti verziju sa potpisom autora.

Plivač

Roman “Plivač” je ušao u konkurenciju za prestižnu regionalnu Nagradu za književno stvaralaštvo “Mirko Kovač”

Saznajte više

Preko puta- istina

Roman “Preko puta- istina” je autobiografski roman, ispovedna proza.

Saznajte više

Daughter of the sun

Novel "Daughter of the sun"

Saznajte više

Rekli su o knjizi

Obaveštenja

Obaveštenja o događajima u Srbiji i inostranstvu

Instagram zid

A.T Momenti

Mozete pogledati poslednja i buduca obavestenja, kao i poslednje stvari kojima se bavim.

promocije
A.T. DUBAI (22. 01. 2017.)

utorak 23 oktobra, 2018

Saznajte više
promocije
A.T. USA

sreda 7 novembra, 2018

Saznajte više

Kontaktirajte me

Možete me kontaktirati preko socijalnih mreža, ili preko popunjene forme koja se nalazi ispod.