Single Blog

Početna / Single Blog
Novi roman “Plivač”

Književni prvenac Andrije Terzića, „Preko puta – istina“, premijerno je predstavljen u Gradskom kulturnom centru u Užicu 22. 10. 2014. godine pred četiri stotine ljudi. Andrija je tada potpisao sto devedeset i dve knjige i time oborio rekord prodaje na jednoj promociji. Na društvenim mrežama zapratilo ga je 150 000 ljudi. Održao je četrdeset dve promocije romana „Preko puta – istina“, četrnaest širom sveta. Dao je preko stotinu intervjua za televiziju, štampane i elektronske medije, kako u Srbiji, tako i u regionu. Na promociji u Pekingu prekinuo je novinara koji je najavio da pisac dolazi iz Beograda i rekao mu: „I’m from Užice.“ Nije to ni blizu onoga kada je novinarki jedne televizije kazao kako nije pravilno reći „u Užicama“, već u Užicu. To su samo dve u moru situacija koje pokazuju koliko Terzić voli rodni grad i nije mu teško da to i dokaže. Roman „Plivač“ završio je u drugoj polovini 2015. godine. Pregovarao je sa najvećim izdavačkim kućama u regionu, ali ga srce vodi tamo odakle je i krenuo. Odlučuje da izdavač romana bude GKC Užice, sa željom da epicentar gradske kulture razvije ozbiljnu izdavačku delatnost. Roman „Plivač“ je njihov prvi poduhvat u toj oblasti, a uspeo je da ujedini veliki broj Užičana oko Terzićeve ideje. Užička priča koja postaje projekat spojila je ilustratora korice Veljka Valjarevića, urednika romana Mirjanu Blagojević, Tim štamparije „Inprint“, Tim Gradskog kulturnog centra, pravnu pomoć Aleksandra Veselinovića, istovremeno člana užičkog benda „Rock almanac“, koji će otvoriti događaj. Projekat je podržao grad Užice. Mnoga mala i velika preduzeća finansijski su pomogla objavljivanje romana. Podrška je stigla i od drugih ljudi koji nisu iz Užica, a bez kojih projekat ne bi uspeo. Tu su: Irena Jovanović, saradnik autora, Irena Miletić, lektor i korektor, Jasmina Pucarević, grafičko oblikovanje korice, recenzenti: Jelena Bačić Alimpić i Vanja Bulić, i mnogi drugi pojedinci.
Poziv na promociju romana „Plivač“ 12. 06. 2016. godine u 20 sati u Gradskom kulturnom centru u Užicu upućen je svima koji pročitaju ovaj tekst. Vaš domaćin biće glumac Narodnog pozorišta u Užicu, Vahidin Prelić. Dobro došli!

P.S.

Jutro nakon premijere, 13. juna, roman “Plivač” moći će da se kupi u svim objektima “Moj kiosk”, širom Srbije. U Užicu ćete ga pronaći i u svim objektima Sreten Gudurić i Ceger. Roman će od tog dana moći i da se naruči na kućnu adresu preko sajta Andrijaterzic.com.
Za čitaoce u Crnoj Gori, Makedoniji, BiH, Hrvatskoj i Sloveniji naknadno ćemo objaviti podatak kako mogu da dođu do Plivača.